FLEXI_PRINT

Sant Joan Despí - Colla de Geganters de Sant Joan Despí

Sant Joan Despí - Colla de Geganters de Sant Joan Despí
Sant Joan Despí - Colla de Geganters de Sant Joan Despí
Sant Joan Despí - Colla de Geganters de Sant Joan Despí
Sant Joan Despí - Colla de Geganters de Sant Joan Despí
  • Adreça social
    Bon Viatge 37 1er Masia de Ca l'Armand
  • Codi Postal
    08970
  • Població
    Sant Joan Despí
  • Comarca
    Baix Llobregat
  • Provincia
    Barcelona
  • Telèfon
    933 735 408
    651 656 635
  • Email
    Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
  • Persona de contacte
    Santi Riba
  • Data creació
    2 setembre de 1983
  • Número de membres
    51

l_santjoandespi-joan-pi-i-pomeretaVa ser a l'estiu de l'any 1984, concretament el dia 2 de setembre, quan va començar l'activitat de la colla amb el bateig de la primera parella de gegants. Per arribar aquí va ser necessari que un grup d'amics portessin el projecte a l'Ajuntament i que aquest li donés suport. D'aquí es va cercar un escultor que portés a terme la idea. Va ser en Manel Casserres i Boix el que va realitzar la obra, creant dues figures que representessin la població. En Joan Pi i Pomereta. Paral.lelament es va muntar la colla de portadors i músics. Des d'aleshores, la Colla de Geganters de Sant Joan Despí, s'ha anat arrelant dins el món geganter. Vint anys després i amb la colla en plena solidesa es va veure la necessitat de tenir una altra parella que també representés a la població, que amb els anys havia canviat. Allà on hi havia pagesia ara hi ha naus industrials i edificis. Es va pensar què millor que la figura de l'arquitecte modernista Josep Ma. Jujol, del qual Sant Joan Despí conserva bona part de la seva obra. Es va contactar amb l'escultor Toni Mujal i d'ell van sortir en Josep Ma. Jujol i La Creació. El seu bateig va ser el dia 21 de març del 2004 durant una gran festa que va aplegar un gran nombre de colles.
En aquests moments els gegants ja formen part de la població. No hi ha festa on la participació dels gegants no sigui demanada. Aquesta complicitat població-gegants va fer que la Colla de Geganters decidís presentar la seva candidatura a Ciutat Gegantera pel 2007, cosa que va ser acceptada. La gran festa es va celebrar el 4, 5 i 6 de maig del 2007. Sempre es recordarà els aproximadament 5.000  geganters i més de 400 gegants que van omplir el Parc de la Fontsanta en un dia esplendoròs de primavera. Va ser un any, el que va de maig del 2007 al maig del 2008, on la colla va tenir en custòdia els gegants de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya i van representar amb dignitat a la poblacio de Sant Joan Despí i al món geganter en trobades per Catalunya i fora d'ella.
Des de la seva formació la Colla de Geganters de Sant Joan Despí ha efectuat cents de sortides pel nostre país. També les han fet per la resta d'Espanya i estranger.  En l'actualitat la colla té 51 membres. La saba de la Ciutat Gegantera ha fet que el nombre hagi anat creixent paulatinament des d'aquella data. El compromís de la colla envers la cultura popular i tradicional catalana es palès, doncs també organitza cada any "Els Tres Tombs" a Sant Joan Despí. Aquest compromís continuarà perquè així ho volen els seus membres, el seu Ajuntament i la població de Sant Joan Despí, doncs, com deia el lema de la Ciutat Gegantera: "A Sant Joan Despí, SOM GEGANTS".

Joan Pi (Gegant) 
Pomereta (Geganta) 
Josep Maria Jujol (Gegant) 
La Creació (Geganta) 
Pineta (Gegantó) 
Torreta (Gegantó) 
Mickey (Capgròs)   
icona_fitxa_tecnica icona_fitxa_tecnica icona_fitxa_tecnica icona_fitxa_tecnica icona_fitxa_tecnica icona_fitxa_tecnica icona_fitxa_tecnica